Webshop nije u funkciji!
Vreme je za kestenje!

Vreme je za kestenje!

Vreme je za kestenje!

  Jesenji plod, čiji mirisi se već nedeljama šire ulicama i koji garantuje vrhunsku zabavu uz neizostavne crne prste i zube, krije niz tajni. Bogatstvo vitaminom C, mali procenat masti samo su neki od svojstava zbog kojih bi ovaj plod trebalo svakodnevno da se nađe na vašem stolu.

  Vredna svojstva pitomog kestena se znaju koristiti kao glavni sastojak ukusnih čorbica, raznoraznih soseva i ukusnih poslastica, dok divlji i nejestivi kesten ima veliku primenu u lekovitoj medicini.

1. Bogat vitaminom C, a sadrži i mali procenat masti. Ima manje od 70 kalorija na 30 grama, pa je samim tim idealna namirnica za mršavljenje.

2. Izvor je vlakana, što pomaže u smanjenju nivoa holesterola. Preporučuje se unos od 85 grama, kako bi se zadovoljile dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. Konzumirajući ovaj jesenji plod, u organizam se unose preko potrebni elementi magnezijuma i fosfora, koji su važni za metabolizam kostiju, kao i kalijum koji pravi ravnotežu nivoa natrijuma, otkucaja srca i krvni pritisak.

3. Ne sadrži gluten i samim tim je popularan u bezglutenskoj ishrani. Ima najveći procenat skroba, po svom sastavu. Brašno kestena je lako varljivo i pokazalo se veoma dobro za pravljenje kolača, sladoleda, supa i soseva.

4. Čaj od divljeg kestena ima veoma lekovita svojstva, ublažava simptome astme i bronhitisa. Idealan je u lečenju proširenih vena, u vidu kreme, kao i u borbi protiv celulita. 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.