Kolačići koji će vašu uskršnju trpezu učiniti zanimljivijom

Čokoladna čizkejk jaja

Sastojci:

  • 400 gr maskarpone sira
  • 200 gr kisele pavlake
  • 120 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika marmelade od kajsije
  • čokoladna jaja

 

Postupak:

       

  1. Uzmite čokoladna jaja (ona prazna, bez igračke) i uklonite im gornji deo, počnite nožićem i nastavite prstima, tako da dobijete rupu.

  2. Maskarpone, pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer umutite mikserom da se sastojci sjedine.

  3. Smesu stavite u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka i utisnite u čokoladna jaja, ali ne do kraja.

  4. Marmeladu ugrejte u mikrotalasnoj da dobro omekša i postane tečna.

  5. Marmeladu nakapajte na sredinu jajeta po kremu od sira, tako da izgleda kao pravo žumance.

 

Parfemi koji su sebi imaju čokoladu, vanilu ili marmeladu od kajsije : Mont Blanc Lady Emblem, Lacoste Eau de Lacoste Sensuelle, C.Dior Poison Girl, Lancome La Vie Est Belle, Paco Rabanne Lady Million Prave, YSL Black Opium, Cacharel Liberte...

 

Ukrasni keksići sa bombonima

Sastojci:

  • 200 gr maslaca ili margarina
  • 100 gr šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1/3 praška za pecivo
  • malo ekstrakta od vanile
  • 400 gr brašna
  • 2 kašičice kakaa
  • 2 kesice šarenih voćnih tvrdih bombona (npr Pionir “Fruit Mix”)

 

Postupak:

  1. Margarin sobne temperature pomešajte sa šećerom.

  2. Dodajte celo jaje, žumance, par kapi ekstrakta od vanile i sjedinite.

  3. Posebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu, dalje nastavite rukom mesiti dok ne dobijete glatko testo.

  4. Prepolovite testo na dva dela i u jedan dodajte kakao, tako da dobijete dve loptice različite boje (svetliju i tamniju).

  5. Svaku lopticu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata da se malo stegne.

  6. Dok je testo na hlađenju bombone razvrstajte po bojama, svaku boju posebno stavite u krpu i izlupajte sa čekićem za meso. Nije potrebno da dobijete prah, bitno je da ih izlupate, ostat će i po koji komadić.

  7. Lagano pobrašnite površinu i razvucite testo debljine 2-3 mm.

  8. Dalje nastavite testo izrezivati željenim modlicama, prvo većim izrežite cele kekse.

  9. Nekom špaklicom ili sličnim alatom odvojite izrezano testo na drugo mesto. Razlog: ukoliko se malo uhvati za površinu, a izdubili ste unutrašnji deo, postoji mogućnost da se oblik deformiše.

  10. Sada možete manjim modlicama izrezati unutrašnji dio.

  11. Složite keksiće u tepsiju u kojoj je postavljen masni papir.

  12. Svaku prazninu u keksiću napunite sa usitnjenim bombonima, ne štedite bombone, ali računajte da se prilikom topljenja ne preliju preko ruba.

  13. Pripremljene keksiće ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 10 minuta ( ne duže!).

  14. Nakon pečenja ostavite ih da se ohlade na masnom papiru, odvajaće se bez problema.

 

Parfemi sa voćkasto-slatkim notama: B.Spears Fantasy Midnight, Nina R. La Tentation de Nina i N.R. Les Delices de Nina, Chopard Wish, Escada Incredible Me, CKOne Shock...

 

Slatki popsi u obliku pilića

Sastojci:

  • 180 g karamel bombona
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 250 g margarina
  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g bele čokolade
  • štapići
  • prehrambena boja
  • malo bele fondan smese (za dekoraciju)

 

Postupak:

  1. Karamel bombone, šećer i jaja stavite zajedno i kuvajte na srednjoj vatri. Kada se sve istopi kuvajte još 5 minuta, stalno mešajte.

  2. Sklonite s vatre, dodajte narezani margarin i mešajte dok se ne istopi.

  3. Ubacite mleveni keks i sve sjedinite.

  4. Stavite smesu u frižider oko 2 sata da se stegne.

  5. Kada izvadite iz frižidera, kašičicom zahvatite smesu i napravite kuglicu. Kuglice odlažite na tacnu s masnim papirom.

  6. Vratite kuglice u frižider dok pripremite čokoladu.

  7. Belu čokoladu istopite na pari, kada sklonite s vatre dodajte žutu boju.

  8. Svaki štapić umočite u pripremljenu čokoladu i ubodite u svaku kuglicu.

  9. Vratite u frižider oko 15 minuta da se štapić s čokoladom zalepi za kuglicu.

  10. Nakon što izvadite kuglice iz frižider, umačite ih u čokoladu, dobro ocedite višak pokretima gore-dole i ubodite štapiće s kuglicom u stiropor.

  11. Nakon što obojite fondan(u narandžasto i crno), razvijte ga i okruglim nastavkom za ukrašavanje vadite fondan koji ćete koristiti za delove pileta. Za oči je potrebno napraviti malenu kuglicu.

  12. Vratite u frižider da se sve stegne.

 

Ukoliko želite na sebi da osetite miris karamele ili bele čokolade ovo su parfemi za vas: svi parfemi iz kolekcije Prada Candy ( Candy, Candy L'eau, Candy Florale, Candy Kiss) , Thierry Mugler Angel, Aqualina Pink Sugar, Nina R. Luna, B.Spears Fantasy....

 
Preuzeto sa http://www.kolaci.biz